Mines de Can Palomeres, topografia

484

 Durant les sessions de les Primeres Jornades de les Mines de Can Palomeres a Malgrat de Mar (20-21/03/15) fou presentada aquesta ponència sobre la nova topografia del compleix miner subterrani, efectuada per membres del GEM de Malgrat, GEB de Badalona i altres companys espeleòlegs d’altres entitats

Jaume Robert i Brauli Torres del Grup Excursionista Malgratenc (GEM), van presentar els resultats dels treballs topogràfics que han realitzat. Jaume Robert va recordar la tasca que fa el GEM a l’entorn de les mines des d’acompanyar gent a visitar-les, com va ser el cas de l’alcaldessa fa més de 15 anys, a la realització de cartografia i estudis. Brauli Torres, espeleòleg especialista en exploració i topografia subterrània, va detallar que els treballs realitzats evidencien que el recorregut de la Mina Gran supera els 4 quilòmetres. El GEM va presentar un vídeo explicatiu d’aquests treballs topogràfics amb imatges en 3D de l’interior de les mines.

Reportatge documental sobre els entorns naturals de les mines de Can Palomeres, situades a la població de Malgrat de Mar.
Zona d’un alt interès biològic, històric i mediambiental.

pal