VISITA A LES MINES D’AIGUA DEL BARRI DE CANYET (Badalona)

Per pluja, es va ajornar fins el dia 23

Dins de les diverses activitats de la programació, CANYET ALTS TEUS PEUS! DESCOBREIX ELS TRESORS DE CANYET AMB LA SOCIETAT CULTURAL L’OLIVA! aquest darrer dissabte, dia 23, es realitzà la corresponent al coneixement de les mines d’aigua del lloc.

A més de l’interès despertat als 20 assistents d’aquesta activitat de descoberta de les mines d’aigua, amb una xerrada prèvia dins la sala d’actes de l’Oliva de Canyet, l’entitat organitzadora, i la posterior entrada a una mina de l’any 1712, amb la sala d’entrada, una mena d’hipogeu inundat, el recorregut per una de les seves galeries amb la solera recoberta, -en bona part- per una colada de calcita groc- vermellosa i força guineus (arrels) penjant de les parets i dels sostres, ha afegit un punt d’aventura i d’emoció a la visita!

En nom propi i del GEB, a la xerrada vaig felicitar a l’Oliva per haver organitzat aquesta activitat tan maca de descoberta d’aquestes joies arqueològiques, uns enginys hidràulics, antiquissins, una eco tecnologia d’aprofitament sostenible d’un recurs natural i renovable tant vital com escàs com es l’aigua freàtica.

També els vaig agrair el fet d’haver-nos confiat al GEB l’organització d’aquesta visita!

Agrair la col·laboració dels companys Víctor Bonilla, Emília Doña i Jordi Llorca!

Degut a l’overbooking d’inscrits (60), d’acord amb l’Oliva, el proper dia 21 d’abril tenim previst fer una segona visita guiada!

Francesc Alfambra

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)