MINA DE LA FONT DEL POP (Visita, Festes de la Primavera 2019)

Dins de les activitats de la Festa de la PRIMAVERA 2019 a Badalona, el GEB va organitzar les visites guiades a les galeries subterrànies de la font del Pop.

Per quart any consecutiu el Grup d’Espeleologia de Badalona hem col·laborat amb la Festa de la Primavera de l’Ajuntament de Badalona, organitzant les visites a la mina d’aigua de la Font de Beu i tapa, també coneguda com la Font del Pop.

En aquesta ocasió, l’organització ha estat de la mà de Elena Navarro, Enric Porcel i Francesc Alfambra, tots tres membres del GEB. malgrat el dia fred, ennuvolat i el plugim, 84 persones han gaudit d’aquesta visita, en grups familiars composats majoritàriament per pares amb canalla petita.

Aquesta mina de petit recorregut (75 m.) amb uns 35 m visitables,  malgrat la relativa sequera rendeix un important servei d’aigua tant a la Font com a la masia de Can Miravitges, sent l’aigua viva i fresca de l’aqüífer penjat del massís granític de la serralada de Marina i dels dipòsits de sauló de la riera de Pomar de Dalt, d’on es capta aquest preciós recurs natural imprescindible per al reg dels camps de conreus i per l’Aigua de boca de totes les masies.

Prèviament a l’organització de les visites vam haver de fer treballs previs de neteja de grans acumula de guineu (feixos enormes d’arrels molt primes) que colguen la canaleta de conducció d’aigua de la mina impedint la seva lliure circulació, la qual cosa provoca la inundació de tota la solera de la mina, dificultant o fins i tot impedint les visites, ja que des de la porta d’entrada, la mina es trobava completament inundada. Recomanem a l’Ajuntament fer anualment treballs de manteniment si no vol que els guineu acabin bloquejant el pas de l’aigua de la mina anorreant-la i fins i tot provocant ensulsiades de les galeries de conducció!

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)