Graller del Boixaguer. Descobriment de la galeria Inma

 


Fa uns mesos, mentre pujava pel pou directe de 70 metres de l’avenc del Boixaguer (Montsec d’Ares), vaig veure un sortint de pedra al fons de la gran sala. Amb les noves tecnologies de leds, que tenim avui dia, es podia intuir una continuació. Així doncs, mesos desprès vaig trobar la oportunitat d’anar a explorar aquesta possible continuació.
El dia 3 de febrer aprofitant que en Jose Amaya, l’Álvaro Perez, en Xavi Serra, la Laura Vera, en Christian Montoro, l’Oriol Buenaventura i en Victor Porcel volien visitar la cavitat, li vaig comentar a en Jose que m’ajudés a explorar la part nova, mentre la Inma Mochón s’encarregava de la logística exterior.Dit i fet, en Jose no em va posar cap inconvenient en participar amb l’exploració.
En Jose va fer el descens per el pou aeri de 70 metres. Un cop baix va ajudar-me a fer un pèndul per agafar-me a una formació. La resta del grup baixava pel pou de 45 metres. Des de la formació vaig fer un passamà per la paret per poder desplaçar-me cap al sortint de pedra. Un cop vaig arribar a la nova sala, en Jose va pujar i vàrem gaudir de les formacions i colades que hi ha de les galeries que acabàvem de trobar.

Dos setmanes mes tard van tornar amb l’Alvaro i en Jose a fer la topografia i fotografiar-ho tot, ja que és un privilegi poder trobar galeries i formacions intactes en una gran cavitat com és el Boixaguer.

Xavi Soler