Connexió C-13 amb C-20 per galeries fòssils

Tot just l’equip punta, en Pep, l’Àngel i en Brauli estan sopant, per celebrar la connexió del C-13 amb el C-20.

El dissabte passat va començar la campanya a Escuain, aquest any com a excepció es va avançar uns dies. En Luis, en Pep, l’Àngel i en Brauli van entrar al C-13 sobre les quatre de la tarda.

Aquesta primera entrada era per portar material fins a la capçalera del pou. Sobre la una de la matinada sortien de la cavitat després de gaudir de la companyia del nostre company Luis.

El diumenge sobre les 8 va tocar diana al refugi de la Forata. Es van acomiadar del Luis i van esmorzar. Amb ganes de començar l’exploració, l’equip punta va entrar al C-13 i a treballar.

En una primera jornada, cadascun amb 2 petates van arribar fins al trifurcat, on van muntar el primer campament. Era hora de descansar que demà els esperava un dia molt dur.

El dilluns a les 6 del matí baixen de les hamaques i amb un ritme frenètic comencen a instal.lar el meandre del aquatic park.

Es troben que es força tècnic i cal utilitzar molt material per deixar-ho ben instal.lat. Després d’una jornada molt dura, equipant el meandre fins arribar al pou del 21m, amb les últimes hores sense taladró perquè es va acabar les bateries, van acabar esgotats i a descansar al campament del trifurcat.

 

Comença el dimarts, a les 6:30 tots aixecats i esmorzant. Per falta de material cal remuntar 200 m per recuperar una corda de 100.  De tornada al campament, van dinar una miqueta i cap al pou de 21 m per continuar instal.lant.

Després de baixar varius pous intercepten un meandre, superant varius resats al estil “casteller”  un sobre de l’altre, després uns 50 metres, tots tres troben una fita que van deixar l’any passat des del C20. L’alegria i la il.lusió de la connexió invaeix l’ambient i entre abraçades i crits es fa la connexió per galeries fòssils, amb aquestes dues cavitats tant importants al sistema Badalona.

Després de 24 hores treballant van descansar unes 5 hores al campament i de pujada a la superfície per comunicar i celebrar amb tots els companys del club la connexió.