CAMPANYA ESCUAIN 2021

El dia 31 de juliol ha començat la principal campanya, d’enguany, d’exploracions espeleològiques al massís d’Escuain (Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido)

Hem rebut les primeres notes i fotografies que a continuació adjuntem

[31/7] La meteo preveu pluges es tot el dia però fins a les dotze no ha fet un xàfec en el primer porteig al campament del forat d’o Grallar (C13). Malauradament al segon porteig ens cau una bona pedregada.

A l’hora convinguda (8:30h), 16 participants del GEB, del GREC, de la SIS de la SIRE-Sants, ens trobem a Escalona. D’acord amb la direcció del parc Nacional d’Ordesa I Mont Perdut ens acompanyen fins les barreres de Plana Canal a Bestué i a la d’Escuaín. Ens obren les barreres i ens faciliten el pas amb vehicles autoritzats i del Parc fins al refugi San Vicienda d’Anyisclo i fins les bordes de la Valle d’Escuaín.

Un cop el primer grup arriba munten el campament. L’endemà dia 1 d’agost es prepara el material i els equips d’exploració. També l’equip fotovoltaic.

Tot seguit després d’esmorzar comença la baixada del pou de -45m d’entrada al C-13.

Un tercer equip des de San Vicienda ha descendit pel pas de Foratiello al canó d’Anyisclo a desobstruir el segon sifó col·lapsat de sorra de la cova del Guión.

Els xerpes i col·laboradors de la campanya marxen!  Molt agraïts per la seva col·laboració.

I l’equip del sector Gurrundué, primer recuperen corda de la Bufona i es dirigeixen cap al Meandrico del Gurrundué.

Finalment l’equip que quedem al campament fan prospecció des de la Pleta de Fleixins fins al Pinaré a sobre del canó d’Anyisclo, i des d’allà fins al Coll del Zucon amb la primera Maria de la serra de les Sucas, i entren al forat d’A Foratata (C-12) a fer un mostreig de fauna hipogea.

Equip de cura del campament, equip fotovoltaic, prospecció i mostreig de fauna del C-12: Victor Bonilla, Francesc Alfambra i Sergio Ferreras.

Ara a esperar resultats dels tres equips d’exploració subterrània. Dos al C-13: Brauli Torres, Carles Sanz, Jordi Férreras i Avent Sandoval, i al Meandrico (B-7): Angel Villaret, Xavi Soler i Lluc Cases!

Ànims I endavant!  Seguiré informant!

Agraiments:

Al Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut!

Als portadors: Jordi Llorca, I Emilia Doña, Xavi Fuertes, Carmen Gómez, Rosa Domínguez!  A tots ells moltes gràcies.