Balma d’en Biosca i, pintures de l’abric del barranc de Biern, (Conca de Barberà)

Balma d’en Biosca i, pintures del barranc de Biern. (Conca de Barberà)

Balma d’en Biosca

Situació

Coordenades UTM (ETS89), 330442, 4581118, 738 m.

Terme municipal, Vallclara

Sortirem de Vallclara per la carretera TV-7005 direcció a Vilanova de Prades, abans d’arribar al punt km 13 prendrem una pista de terra que surt a la nostra dreta, passarem al costat d’uns camps d’olivereres, fins que trobem un encreuament de pistes, nosaltres agafarem la de l’esquerra que ens portarà a la balma d’en Biosca.


Descripció

Es tracta d’una balma que té una longitud de 117 m per una fondària de 3,50 m i una alçada màxima de 7 m. Presenta la resta d’uns murs laterals de pedra seca.

Abric de les pintures del Barranc de Biern

Situació

Coordenades UTM (ETRS89), 331671, 4580298, 736 m

Terme municipal, Vilanova de Prades

L’abric de les pintures del barranc de Biern el trobarem sortint del poble de Vallclara, pel sud passarem pel costat de la font Vella o de Sant Antoni, seguirem l’itinerari marcat i senyalitzat amb postes indicadors, passarem pel pont Vell, seguirem fins al molí i la balsa de Biern, des d’aquí agafarem una pista que puja al costat del barranc fins que trobem el promontori de conglomerat on són les pintures.

Descripció

L’abric és molt poc profund, i s’ha de dir que les pintures són petites i s’adapten a les concavitats deixades pels còdols i les irregularitats de la paret de conglomerats.

Per a més informació us remetem a l’article, Un nou conjunt amb pintures rupestres al barranc de Biern (Vilanova de Prades, Conca de Barberà, Tarragona) Primeres observacions astronòmiques”, QUAD. PREH. ARQ. CAST. 24, 2004-2005, de Ramon Viñas i Jaume Ciurana.

Dades

J. Cuenca. FX Samarra

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)