Presentació activitats espeleològiques GEB 2013

 

El 29 de Març, al teatre del Cor de  Marina de Badalona varem presentar, com cada any, el recull de les exploracions més importants que hem dut a terme durant l’any 2013.

Els presidents del Cor de Marina, Eliseu Redón, i el del GEB, Brauli Torres, obriren l’acte, dirigint unes paraules als assistentes.

A continuació en Ramon Canela dissertà sobre els inicis de la revista CAVERNES i el futur de les revistes espeleològiques.

Els vídeos presentats van ser els següents: Galeria GEB de la grallera Gran del Corralot, on s’han descobert i topografíat 250 metres de galeries;  el forat de les Olles al Pedraforca, on s’ha descobert una galeria que arriba a la mateixa fondària de la part coneguda.

La campanya de 2013 d’exploració subaquàtica del forat de l’Or, amb l’equip d’espeleobussejadors  encapçalat pel company Jordi Yherla, on s’ha resseguit l’exploració i topografia del tercer sifó. Recorregut total, 2.139 m, desnivell, 91 m.

Cova Garcés, massís del Marboré, superat el sifó s’ha trobat una bombolla, aturant-se l’exploració degut a la gran quantitat d’aigua que queia de dalt impedint la visibilitat.

La campanya 2013 al Sistema Badalona al Massís d’Escuaín, en la que s’ha connectat el c13 amb el c20 per galeries aèries. S’han topografiat més galeries i es prossegueix amb l’exploració del gran sistema que ja compta amb més de 31 km de recorregut.

Una presentació de la mà de Miguel Bartolomé de la datació de concrecions calcàries de diferents cavernes del massís d’Escuaín i d’altres, per l’estudi dels canvis climàtics

El vídeo de l’Espeleocastell realitzat a l’avenc d’en Roca amb els Castellers de Poble Sec.

Després de la presentació dels vídeos, es van lliurar els diplomes de la promoció de cursetistes de 2014. Sense tots els companys i companyes que tenen la inquietud de saber què n’hi ha més enllà del que està als mapes, i per mantenir tot això, i a més, créixer, és necessiten quantes més mans millors, aquest és un dels objectius pels que fem els cursets, tant d’introducció com de perfeccionament i de topografia.

 

Acabat tots els actes institucionals vam fer un àpat al local, amenitzat amb mojitos i les historietes que sempre tenim per explicar-nos. Moltes gràcies a tots els assistents, esperem veure-us l’any que ve, on esperem portar més descobertes

Lala

N.R. –  Per qüestions tècniques no es va poder projectar la presentació de la font d’Estramar que adjuntem a continuació.

 

Els altres audiovisuals els anirem publicant més endavant