JOSEP MENSION LIZARAN (Badalona, 1953-2020)

El dia 7 d’enguany hem perdut al nostre amic i company entranyable.

L’any 1970 ingressà al GEB, junt amb una colla d’amics del seu barri, aquests teen agers, tots aprenents d’obrers, no disposaven d’estudis acadèmics, amb minsos recursos econòmics, tampoc ni de material adient i coneixements d’espeleologia.

Però els membres d’aquesta generació foren dels principals impulsors de les exploracions a Escuain, després d’explorar les principals cavitats del massís, a l’any 1980, culminaren la dècada amb la unió de B15 amb la surgència d’Escuain, tractant-se de la primera vegada que espeleòlegs del país aconseguiren superar els 1000 m de fondària en un avenc descobert i explorat per ells mateixos. També establiren el rècord del món de profunditat integral.

Realitza les seves principals activitats espeleològiques en aquesta dècada dels any 70, Encara que centrades en Escuain, es realitzen moltes més activitats de prospecció, desobstrucció i exploració a Catalunya, destacant a l’any 1974 la desobstrucció i exploració de noves galeries a Bor (Cerdanya).

Recol·lectà dues noves especies de coleòpters cavernícoles, que els científics li dedicaren a ell, (mensioni) i al seu entranyable amic, (alfambrai).

Al llarg dels anys sempre ha estat vinculat amb el GEB. Les noves generacions han pogut gaudir de les seves excel·lents dots de narrador d’anècdotes espeleològiques. Ha estat el company desitjat que tot espeleòleg l’hages agradat tenir al seu costat i equip.

Sempre va mantenir els vincles amb el GEB i vam tractar de fer-li participi de les activitats del grup, amb la seva presència i bonhomia ens va enriquir i deixant-nos sempre amb el somriure de felicitat.

 

El passat 22 de febrer va realitzar la seva última sortida amb el GEB.

Va assistir a l’última assemblea del GEB, 10-03-20

Sempre restaràs amb nosaltres!