Jornades tècniques

“Instal·lar”, com diem nosaltres al fet de equipar les cavitats amb cordes per poder accedir-hi, i el més important, poder sortir després, ja ens ho van ensenyar en el curset que varem fer a l’abril.
Però és com tot, que s’aprèn practicant, penjada de la corda i tenim que buscar-te la vida. El Pep Mula ha organitzat un curset d’instal·lació i autosocors aquest mes de novembre, i de cap que ens hem apuntat.
Primer ens va fer una part teòrica per refrescar-nos la memòria, i donar-nos alguns consells.
Després, au! cap a la paret a penjar-nos! i amb la supervisió d’en Pep, i les seves indicacions: “ara munta en aquell espit que tens a la dreta!” “veus aquell arbret que tens a l’esquerra? doncs fes pèndul i munta un natural” vam anar fent, el que un instal·lava, l’altre ho desinstal·lava… així vam aprendre moltíssim, veient els erros dels altres i sentint els nostres.
El segon dia vam fer pràctica a cavitat, i un cop abaix, a practicar maniobres d’autosocors!. És tant important el saber moure’t per una cova, la precaució i tècniques de seguretat, com el tenir la confiança de que si a qualsevol membre del grup li passés alguna cosa, els altres sabrien com respondre per ajudar-lo. Tots els membres d’un grup han d’estar preparats per saber respondre d’una manera ràpida i eficaç si es planteja cap situació de perill.
Ha estat un curset molt enriquidor, de nou hem passat unes estones molt agradables amb els membres del grup i el monitor. És molt interessant i diu molt d’un club que es preocupa per la formació continuada dels seus membres, quant més preparats estem, més podrem aportar en les exploracions que organitza el nostre club.
Fotografies, Nacho Montero. Archie Litago