FONT DE LES FEBRES (Granera, Moianès)

Descripció d’una petita surgència càrstica amb aigües de suposades propietats medicinals.

  

Situació

Terme municipal, Granera (Moianès)

Coordenades UTM (ETRS89): 424820, 4618502, 890 m.

Sortirem per la carretera BV-1245 que va de Castellterçol direcció Granera, passat el km 2 sortirem a l’esquerra per una pista forestal que ens portarà direcció a la masia dels Salvatges, seguirem sempre la pista principal, deixant diferents trencalls, fins que arribem a un punt  on la pista passa al costat d’un gran dipòsit d’aigua, aquí deixarem el cotxe, per continuar a peu 

pel camí que portaven, quan havem caminat uns 800 m aproximadament trobarem un corriol a l’esquerra que puja a la font de les Febres.

Descripció

Es tracta d’una petita surgència excavada en conglomerats, la boca en forma de diàclasi té unes dimensions de 1,60 m d’alt per 40 cm d’amplada, la galeria te una longitud de 5 m i una amplada de 40 cm fins que es fa impracticable per l’estretor. Pel terra circula un petit curs d’aigua, que dóna origen a la font, l’aigua es recollida en un dipòsit amb una petita aixeta.

L’aigua d’aquesta font tenia fama de ser molt bona per curar les febres, i també pels ronyons. Segons l’època de l’any, es creia que les seves aigües tenien propietats diferents.

Dades

J. Cuenca, FX Samarra, F. Cardona

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB) – ESPELEO CLUB MUNTANYENC BARCELONÈS (ECMB)