ESCUAIN 2019 (Setmana Santa)

Per Setmana Santa, (del 18 al 21 d’abril) hem estat explorant a la Bufona (PNOMP): Jordi Ferreras, Sergio Ferreras, Noe i Alberto del GREC, Xavi Soler i F. Alfambra del GEB

Tant de pujada com de baixada, els guardes ens van fer el porte des d’Escuaín fins a les Bordes i viceversa.

El dia 19 a les 10 del matí, Jordi i Alberto entren a la Bufona per continuar l’escalada del pou -77m. Van avançar uns 20 metres més de l’escalada de l’any passat (en total uns 120 metres d’escalada) fins a un repeu on es bifurca amb dos continuïtats: continuar l’escalada cap al pou amb cascada contigu del riu de la Bufona o continuar un meandre desfonat amb diversos pous paral·lels. Surten a les 20h del vespre

 

El dia 20 a les 11 del matí: Entren Sergio, Jordi, Xavi i Alfambra. En principi teníem previst fer dos equips: un continuar l’escalada i l’altre baixar algun dels pous paral·lels per esbrinar si es tracta del mateix pou de -77m. o d’un altre diferent. Finalment, després de salvar rampes de blocs i pedres inestables decidim descendir tots pel darrer pou paral·lel, que resulta ser P-40 m de fondària. La base d’aquest es un meandre força ample, pla i de pedres molt estables. Poc més enllà el meandre es va estrenyent fins que acaba amb un pou P-10 de fondària que sortosament i feliçment! la base del qual coincideix amb la capçalera del pou P-77m! Fins i tot podem veure la instal·lació de la capçalera d’aquest pou!

Resumint: des de la punta de l’escalada i el recorregut pel meandre desfonat, el pou davallat i el meandre nou descobert hem tancat un bucle retornant a la capçalera del P-77 ! Un regal de cara a la sortida a superfície!
Finalment sortim a les 21 h.

Durant la nit ha estat plovent i pel matí, Los Vasones i Cuello Viceto han aparegut nevats.

S’ha de tornar a fer la topografia i continuar l’escalada del pou actiu.

Dia 21, desmuntem el campament de la bauma del C-19 i baixem a les bordes a les 10h. Plovisqueja tot el camí, però, Toni, el guarda del parc ens transporta les motxilles i a dos de nosaltres fins a Escuaín, mentre els quatre restants fem a peu la tornada fins a Escuaín.

Cal agrair la col·laboració dels guardes!

Finalment ens acomiadem amb un ben merescut dinar a Lamiana.