ESCUAIN 2019. Instal·lació del campament i inici de les exploracions

Ahir, dissabte, començarem el transport del material i la instal·lació del campament de la campanya d’estiu ESCUAIN 19.

Ara al campament som nou, però ahir ens van ajudar Roman i Moldes al porteig de Material. I el dia 9 venen tres companys més! Malauradament, en Jordi i l’Elena que també venien a ajudar-nos, a última hora no han pogut. Així doncs, definitivament som 14 els que participem en el campament!

N’hi han 3 Equips: 1.- Estarà a cura del campament i de localització ( i exploració si el trobem) del Sumidero d’un torrent transversal a peu de les Tres Marias: Xavi Fuertes i F. Alfambra

2n. Exploració i escalada de les galeries fòssils superiors del pou P+ 185 del C13. Data prevista de sortida 9-10 d’agost: Àngel Vilaret, Lluc Casas, José Amaya.

3r. Equip d’escalada de la galeria dels Ratpenats i del gran Canó! Data de sortida prevista 8-10 d’agost: Jordi Ferreras i Ismael Galindo.

4t. L’equip 3 a partir del 10-11 s’afegiran Sergio Ferreres i Noè Novoa per continuar els treball del C-13 o anar a la Bufona, o al Sumidero de les Tres Marias (si el trobem!)

A partir del 10 Jordi Masoller, s’afegirà a l’equip del campament! Fins al dia 15!

Instal·lació d’un generador d’energia solar fotovoltaica al Campament

Fins l’any 2017, el campament comptava amb un generador elèctric i les corresponents garrafes de benzina, o sigui cremàvem combustible fòssil contaminant l’atmosfera del Parc Nacional. L’any passat el mix energètic del campament Escuaín 2018 va ser mixta, fifty-fifty, generador de benzina (combustible fòssil) i placa solar (energia fotovoltaica 100% renovable i neta: gratis). Aquest any la campanya Escuaín 2019 coincidint amb la 51ª Campanya del GEB a Escuaín, generarem energia solar fotovoltaica exclusivament 100% renovable, neta, no contaminant i gratis!

La bateria és la mateixa que la de la bomba d’aigua de la Fou de Bor… Tenim dues preses per carregar mòbils o tauletes i tres mes d’encenedor de cotxe per carregadors de mòbils i il·luminació. A més podrem carregar les bateries dels trepants. Hi ha un inversor de 220v 500w per qualsevol consum a 220v… també té connexió bluetooth per supervisar els paràmetres elèctrics de tota la instal·lació al lloc o amb assistència remota via mòbil per si n’hagués cap contratemps… Instal·lacions del company Bonilla, una maravilla!

Avui a quarts de tres de la tarda han començat l’exploració pel C13: Àngel, José i Lluc.

Entrada del següent equip: Ismael i Jordi.