ESCUAIN 2019. Campament d’estiu. Cloenda

Ja ha finalitzat, feliçment, la campanya a Escuain d’enguany en la que s’ha prosseguit amb les noves exploracions espeleològiques i topografia d’aquest compleix subterrani.

El dia 10, després de sis dies de permanència van sortir Àngel Villaret i Lluc Casas!

Durant la nit el fort vent i la pluja ens va obligar a protegir amb màrfeges les plaques solars per por a que pedregués!

El mateix dia 10 a les 13h entra el tercer equip al C13, composat per Jordi i Sergio Ferreres i Noe Novoa.

I al vespre s’incorpora Jordi Masoller al Campament

Plou gairebé tota la nit i el dia 11 una boira espesa cobreix tot el massís!

Diumenge 11 i dilluns 12 Xavi Fuertes i Jordi Masoller continuen els treballs de renovació de les instal·lacions del C12.

Finalment dimecres 14 a les 4 de la matinada després de cinc dies de permanència surten Jordi, Sergio i Noe del C13.

Al matí es desmunta el campament, i es dóna per acabada la campanya amb un dinar d’acomiadament a Lamiana.

Ara ja només queda el treball de passar les dades topogràfiques al paper i dibuixar les topografies!

Des d’aquí, el GEB volem manifestar el nostre agraïment a tots els companys i companyes que ens han acompanyat col·laborant en aquesta campanya Escuain-2019.

Com ja sabeu l’exploració subterrània és cada vegada una pràctica més minoritària, i els espeleòlegs que la practiquem una “rara avis”, pel que és necessari aplegar esforços i voluntats entre tots plegats per fer front als grans reptes que se’ns presenten en l’exploració subterrània, sigui amb interclubs o amb extraordinàries col·laboracions individuals, com les que hem tingut! Per a nosaltres, a més d’una gran satisfacció, ha estat un honor comptar novament amb Jordi Ferreras, Sergio Ferreras, Noe Novoa (GREC), Carles Casas, Lluc Casas, José Amaya i Elena Montalbàn (SIS) i Ismael Galindo (Saragossa) en aquesta campanya espeleològica Escuain-2019! Esperem que no sigui la darrera! Felicitats i Moltes gràcies a tothom!

També, com no! Cal agrair la col·laboració dels companys del GEB: Àngel Villaret, Xavi Fuertes, Víctor Bonilla, Francesc Alfambra, Xavi Soler, Jordi Masoller, Josep Moldes i Román Suárez.

Agrair des d’aquí la col·laboració i l’amabilitat dels guardes del Parc Nacional (PNOMP) en el porteig de material i personal de la campanya! I especialment a Luís Marquina i Javier Sesé.