ESCUAIN 2018. Resum de la campanya en Espeleopirineos (Boltaña)

Ponència presentada pel GEB a ESPELEOPIRINEOS 2018 amb un resum de la campanya Escuain 2018 on s’han superat els 38 quilometres explorats al Sistema Badalona

Els passats dies 5, 6 i 7 d’octubre ha tingut lloc a Boltaña (Pirineu d’Osca) el II Congres Espeleopirineos organitzat per l’Espeleo Club Atlético Sobrarbe, amb la col·laboració de la Federación Aragonesa de Espeleologia, l’Ajuntament de Boltaña i d’altres entitats i administracions.

En aquesta segona edició, com a la primera, per part del Grup d’Espeleologia de Badalona han intervingut amb dues ponències els companys Francesc Alfambra i Brauli Torres, reflectides a la publicació impresa de l’esdeveniment.

La primera ponència es va centrar en fer un repàs històric dels 50 anys que el nostre grup porta explorant al massís d’Escuaín, i la segona va exposar els resultats de les exploracions de la campanya d’aquest estiu al mateix massís.

Tant l’un com l’altra van expressar la necessitat del treball en equip i la satisfacció de que després de dues generacions, una nova generació de joves espeleòlegs hagi pres el testimoni de les exploracions amb determinació, per seguir avançant en l’estudi de les intricades xarxes subterrànies del Sistema Badalona, que a hores d’ara ja supera els 38 quilòmetres de desenvolupament i 1.150 metres de profunditat. Aquest any en concret s’han explorat dos quilòmetres de noves galeries i s’han escalat dos grans pous. Un de 185 m. i un altre d’uns 80m. de profunditat.

Felicidades a l’EspeleoCAS de Ainsa y a todas las entidades y administraciones colaboradoras por tan magnífico II Congreso Espeleo Pirineos de Boltaña, y a todos los ponentes por tan interesantes aportaciones. Ya era hora que después de tantos años llevando a cabo exploraciones, todos los grupos, gràcias a vosotros tengamos un punto de encuentro donde poder conocernos, para compartir experiències y establecer lazos de colaboración! Desde el Grup d’Espeleologia de Badalona, expresamos nuestra satisfacción por haber participado aportando nuestra experiència de 50 años de exploraciones en el macizo de Escuaín. Ha sido un placer y un honor haberlas compartido con todos los asistentes. Muchas gràcias por el esfuerzo que habeis hecho, realmente valió la pena!