ESCUAIN (1968 – 2018) Conferències i projeccions al Cor de Marina

El passat dimarts dia 13 a la sala d’actes del Cor de Marina van tenir lloc les projeccions dels audiovisuals dels 50 anys d’exploracions del GEB al massís d’Escuaín (1968-2018) a càrrec de Francesc Alfambra i un altre dels resultats de la campanya Escuaín-2018, a càrrec de Brauli Torres.

Agraïm la presència i les paraules d’encoratjament de Montserrat Rovira, presidenta del Cor de Marina, així com el lliurament d’una placa de l’Entitat,  la presència de M. Rosa Vinyes, vídua d’en Ramón Canela, tots dos cofundadors del GEB i descobridors del massís d’Escuaín. També la presència de socis veterans i de companys d’altres grups d’espeleologia, especialment de la SIS de Terrassa i del GREC de Barcelona.

Francesc Alfambra va informar de que es tractava de la segona projecció d’aquests dos audivisuals ja que el dia 6 d’octubre es van estrenar al II Congrès Espeleo Pirineos, organitzat per l’EspeleoCat d’Ainsa a Boltanya, en el que van participar tots els grups d’Espeleologia a nivell internacional que estan explorant diferents cavitats per tot el Pirineu. Desprès de fer un repàs històric dels 50 anys d’història de les exploracions del GEB al massís d’Escuaín, va cloure la seva intervenció mostrant la seva satisfacció pel fet de que després de tres generacions, una nova generació de joves espeleòlegs hagin pres amb determinació el testimoni de les exploracions del GEB al massís d’Escuaín.

Al seu torn Brauli Torres va destacar la importància de l’espèrit de col·laboració amb altres grups, que sempre ha mostrat el GEB en les seves campanyes a Escuaín. Va fer un agraïment especial a tots els grups, federacions, entitats i administracions que històricament han col·laborat amb les nostres campanyes. Finalment va fer un repàs de les descobertes dels darrers anys en que vam passar dels 14 km de recorregut al 2012 del Sistema Badalona als 38 km de l’actualitat, destacant l’organització aquest any de tres campaments i tres equips d’exploració diferents al forat d’o Grallar (C-13), al forat d’a Bufona (C-20) i al sumider del Gurrundué (B-2), amb dos km de noves galeries descobertes i la realització de dues grans escalades: un pou de +185 m, rècord de fondària al massís al C-13 i un altre de més de 100 m en el C-20.

Un cop acabades les projeccions, vam cloure l’acte amb un pica pica en un molt bon ambient i companyonia.