DESOBSTRUCCIÓ A LA TUTA DEL BOIX (26-02-22)

Sortida de desobstrucció de la Tuta del Boix: Dissabte 26 a les 9 del matí a Castellar de n’Hug.

Coincidint amb el segon aniversari de la primera sortida amb el company Josep Mension, que fins aleshores anava a desobstruir, ell sòl pel seu compte.

Durant uns anys havia anat ell sòl a desobstruir-la: Malauradament com ja sabeu, poc després, a l’abril de 2020 va morir pel Covid-19.

Com sabeu a Castellar de n’Hug hi ha la surgència de les Fonts del Llobregat. Aquesta surgència es el desguàs d’un sistema subterrani que recull les aigües des del Pla d’Anyella, una gran zona d’absorció del Cadí. Contràriament a la Fou de Bor que és un altre sistema de drenatge al vessant nord del Cadí. Les Fonts del Llobregat sempre han estat impenetrables! Però malgrat això el nostres company Josep Mension, fa anys que estava treballant en la desobstrucció de la Tuta del Boix, una surgència fòssil situada per sobre de les Fonts del Llobregat. Ha arribat l’hora de fer pinya -malauradament sense ell- i treballar en equip! Ja ho sabeu! el proper dissabte 26 de febrer ens trobem a la plaça de Castellar de n’Hug! Som-hi!

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)