Curset 2013, segon cap de setmana

Després del primer cap de setmana, no pot faltar en cap curset de iniciació català una sortida al Parc Natural de Garraf, massís calcari proper a Barcelona i ben foradat de diferents tipus de cavitats, un bon contacte en el món de l’espeleologia.

En aquesta sortida ja no es tracta només de conèixer i utilitzar uns aparells estranys amb uns noms inintel·ligibles, sinó de veure que són les eines bàsiques per a poder explorar qualsevol cavitat vertical.

I en aquest cas, el dissabte 4 de maig, no va faltar la visita a la clàssica cavitat de l’Emili Sabaté, així com a l’avenc d’en Pasant i al Morgan i Comas.  Ens vam dividir en tres grups per a facilitar la progressió i evitar esperes i taps innecessaris. Tot s’ha de dir que va esser una experiència molt interessant i divertida, no oblidem la divertida aventura que suposa sempre el famós Tap de Xampany de l’Emili Sabaté.  I també la grata sorpresa que ens vam emportar els monitors al veure el grup tan “avançat” que ens hem trobat. La progressió en general va anar molt fluïda, ni ensurts ni situacions estranyes que acostumen a passar quan un comença a practicar aquest esport. Alguna anècdota si que es pot dir en el tap de Xampany…. Que encara ara ens fa riure!

I després la merescuda cervesa tan gratificant!

I al dia següent, el 5 de maig, les cavitats escollides van ser l’Avenc d’en Parrilla i l’Avenc de Sant Marçal. Aquí ens vam dividir en dos grups, i val a dir que en general la progressió va ser encara més fluida que el dia anterior… fins i tot ens vam permetre el luxe de fer canvis de sentit i passos de nus en l’Avenc d’En parrilla. Certament estem davant d’un grup que avança molt ràpidament. Aquí ja gairebé tothom ha agafat la confiança necessària amb la tècnica i el material per a poder avançar correctament.

La cosa promet molt!

Escrit per Malen Berguedà