COVA JAPARRONA (Rellinars, Vallès Occidental)

Cova que ha estat parcialment excavada per realitzar acomodacions d’habitabilitat, instal·lació d’un enginy de ceràmica per conduir i emmagatzemar aigua provinent del sostre i, decorada amb diversos elements.

Cova Japarrona

Sinònim (= cova de la Font del Càntir)

Situació

Terme municipal, Rellinars (Vallès Occidental)

Coordenades UTM (ETRS89), 410252, 4611796, 398m.

Agafarem la carretera B-122 que va de Castellvell i el Vilar fins a Rellinars, quan arribem al Km 17 ens desviarem a l’esquerra, passarem per la urbanització de les Codines, seguirem sempre la pista principal, el camí puja al costat del torrent de l‘Esbarzer, continuarem fins que la pista creua la riera, aquí deixarem el cotxe per continuar a peu per la pista que portàvem, agafarem sempre la desviació de la dreta, seguirem el camí que puja per la riera de Casajoana, passarem al costat d’una barraca de vinya de pedra seca coneguda com la barraca de Casajoana,

deixarem enrere una petita presa a la nostra esquerra, seguirem pujant fins que trobem un encreuament, nosaltres agafarem el camí de l’esquerra que ens portarà a la cova.

Descripció

Es tracta d’una petita cova excavada en conglomerats, on als primers tres metres de l’entrada trobem un canti enganxat al sostre, que recull l’aigua d’un degotall que regalima a una pila on s’acumula. La boca té 1,80m d’alçada per 2,60m d’amplada, que dóna accés a una galeria de 16m de longitud i. una amplada que va dels 3,50m als 5m. l’alçada va de 1,70m a 40cm en la part final.

Més informació, https://patrimonicultural.diba.cat/element/font-del-cantir

Dades

J. Cuenca, FX Samarra

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)