Succés a la Font d’Estramar. Comunicat del GEB.

Dins dels treballs d’investigació i topografia que venen realitzant els espeleobussejadors a la Font d’Estramar (Salses, Rosselló) coordinats per  Association du Recherches Font Estramar, el passat dissabte penetrà un equip del que formava part el nostre company i amic Jordi Yherla Santolalla. Aquest assolí una nova màxima fondària (-253 m). A la tornada patí un trastorn físic. Un company que l’esperava, a un punt prefixat, l’auxilià i donà la veu d’alarma als altres membres de l’equip que avisaren, ràpidament, als especialistes dels bombers francesos. Aquests evacuaren a en Jordi a un hospital especialitzat de Perpinyà, a on es troba recuperant-se.

En Jordi és un espeleobussejador d’èlit. Qualsevol esportista, i persona, pot patir un accident. Tot i així, no podem evitar els comentaris destralers que fan alguns mitjans de comunicació, com sempre en aquests casos, amb un oportunisme morbós, fruit de la seva ignorància, desconeixement i desconsideració cap al nostre esport.

Agraïm tota l’ajuda i recolzament rebuts dels equips de bombers i personal sanitari, tant com dels companys, amics i coneguts.

Amb aquesta nota, expressem el nostre recolzament a en Jordi, a la seva família, companys i amics, desitjant-li una bona i ràpida recuperació.

Jordi, molts ànims!

 

Grup d’Espeleologia de Badalona