PREMIS DE L’AIGUA 2018. Lliurament de guardons

Ahir 20 de març a la sala d’actes del Col·legi d’Enginyers d’Obres Públiques de Catalunya, es va procedir a l’entrega dels Guardons 2018, que lAssociació d’Amics de l’Aigua de Catalunya, destina a trajectòries professionals, empreses, administracions públiques i entitats per la seva labor en la gestió, millora i comunicació dels recursos hídrics a Catalunya.

En aquesta edició es van entregar 12 guardons entre els que estaven el periodista Antonio Cerrillo de La Vanguàrdia, el comunicador ambiental J. C. Gallego per la serie de TV3 sobre els rius de Catalunya.

Així com dels Amics de Sant Jeroni de la Murtra i el Grup d’Espeleologia de Badalona, que vam compartir el guardó per la recuperació de l’aigua de la Font Santa que nodreix la font de Sant Miquel del monestir. Ramon Castelltort d’ Amics de la Murtra i Francesc Alfambra del Grup d’Espeleologia de Badalona van ser els encarregats de recollir els guardó, i dirigir unes paraules d’agraïment al jurat i els directius allà presents.

F. Alfambra va manifestar la satisfacció del GEB en haver pogut col·laborar amb Amics de la Murtra en la recuperació de l’aigua de la mina, a més de denunciar la sobreexplotació i contaminació dels aqüífers i reivindicar la recuperació dels nostres aqüífers i els ecosistemes aquàtics, fluvials i aigües subterrànies, tenint en compte també les rieres i els torrents de la serralada de Marina per l’aprofitament dels aqüífers per estalviar la importació d’aigües del Ter-Llobregat més tenint en compte que amb el canvi climàtic cada dia serà més difícil disposar d’aigua potable.

Per la seva part Ramon Castelltort va destacar la importància històrica i arquitectònica del monestir de Sant Jeroni, una joia del gòtic català, i la necessitat de recuperar l’aigua de la seva mina per satisfer les necessitat del monestir.

Finalment Alfambra, en agraïment va fer entrega dels dos volums de mines de la serralada de Marina publicats pel GEB, al president de l’Associació d’Amics de l’Aigua de Catalunya.