Grallera de Guara. Semana Santa, 2009

GRALLERA DE GUARA. LA GRAN NEVADA

 

Semana Santa 2009 del 9 al 13 -04- 2009

 

08 i 09/04/2009

Àngel Villaret i Brauli Torres

Brauli i Àngel marxen cap a la Grallera amb el material col·lectiu, el material per instal·lar la cavitat i el material d’exploració. Passen la nit al refugi lliure i al matí cap a la Grallera!

Instal·len la cavitat, deixen la meitat del material a la boca, per a l’equip que ha d’entrar al dia següent.  Munten el campament subterrani per passar la nit i començar amb l’escalada pendent.

10/04/2009

Emilia Doña, Jordi Llorca, Xavi Soler, Xavi Fuertes i Malen Bergadà

Surt la resta de l’equip cap a Guara. No fa bon dia, comença a ploure i a l’arribar a Nocito està nevant, cada cop més.  I cada cop es complicat mes el temps. Una gran tempesta que al final ens fa replantejar el nostre objectiu. En el poble ens insisteixen en què no hi anem amb aquesta tempesta.

Sabent que l’Angel i en Brauli estan sota terra, ens costa molt prendre una decisió, ells ens esperen per a seguir a l’exploració. Però la tempesta s’intensifica i decidim que no hi anirem fins que passi.

Agraïm la delegació del GEB d’Ainsa per l’acollida que ens fer durant aquest dos dies!

Brauli i Àngel comencen l’escalada del pou Diego Ferrer

11/04/2009

Angel i Brauli segueuixen amb les exploracions

A fora de la cavitat continua la tempesta!!!

Per la nit sembla que la tempesta s’acaba.

12/04/2009

Ens llevem a les 6:00 am,  arriba el moment d’anar a buscar als nostres companys. El paisatge és espectacular,  tot està nevat!. Com a mínim a ajudar-los a treure el material de la avenc, desinstal·lar i portjear el material de la boca (estem convençuts que no s’hi podrà arribar en cotxe a la grallera, així que tocarà caminar).

 

I així va ser. La pista que porta a la grallera estava totalment nevada i amb alguns petits entrebancs (arbres caiguts, pales de neu) així que va ser la gran aventura.

El cotxe ens va portar uns pocs quilòmetres després del refugi, just abans de la pujada. Així que tocava fer el camí a peu. Aquí ens vam dividir en dos grups

Un grup entrarà a la cavitat per a anar a buscar a l’Angel i el Brauli, ajudar a treure material i a desinstal·lar la cavitat.

Un altre grup es posarà raquetes i farà el porteig del material que hi ha a la boca fins el cotxe.

L’equip que baixa a la cavitat es troba a mig camí de pujada a l’Àngel i en Brauli. Ens han estat esperant, han escalat el pou Diego Ferrer i a l’acabar amb el material han decidit sortir, sorpresos de no veure a la resta de l’equip.

Surten tots de la Grallera i al vespre ja estàvem tots al refugi, contents i cansats!

No se quantes hores vam trigar a arribar a la Grallera des de Nocito, però ens va ocupar gairebé tot el dia.

13/04/2009

Marxem cap a Nocito, per dinar i després tornar ja cap a casa.

 Informació Grallera de Guara, topografia 2011

Malen Bergadà