COVA DEL SASTRE i COVA DEL XISTO (Vallclara. Conca de Barberà)

La balma del Sastre va ser habilitada com cort amb una construcció separada d’habitacle. La balma del Xisto no presenta cap peculiaritat.

Cova del Sastre

Situació

Terme municipal, Vallclara (Conca de Barberà)

Coordenades UTM (ETRS89), 332619, 4581587, 659m.

Sortirem del poble de Vallclara per la pista de terra nomenada camí del Bosc, continuant per la pista travessarem el barranc de Viern per un pont cimentat, arribarem al pla de Ruau, trobarem diferents encreuaments agafarem sempre el de la dreta, fins que arribem a una corba molt tancada, just aquí surt una pista a la dreta en molt mal estat que ens portarà a la cova del Sastre, aquí s’acaba el camí.

 

Descripció

Balma obrada, molt espaiosa, té una longitud de 52 m per 11 m de fondo i una alçada màxima de 4 m, la cavitat esta excavada en conglomerats.

Està tancada longitudinalment amb un mur de pedra, amb trams parcialment derruïts. A l’extrem oriental té construït un habitacle amb portes i finestres

Cova del Xisto

Terme municipal, Vallclara (Conca de Barberà)

Coordenades UTM (ETRS89), 333297, 4583637, 587 m.

Per la carretera TV-7004 que va de Vallclara a Vimbodí quan arribem al punt Km 17 agafarem una desviació a la dreta, seguirem per la pista de terra, fins un punt on s’acaba el camí, seguirem a peu pel llit del torrent que trobem davant nostre, pujarem sense camí, fins que trobem la cova del Xisto al mig de la torrentera.

Descripció

Balma excavada en conglomerats, mig amagada per la vegetació, té una longitud de17 m per 4 m de fondo i una alçada màxima de 1,80 m.

Dades

Josep Cuenca, FX Samarra

GRUP D’ESPELEOLOGIA DE BADALONA (GEB)