Castellers & Espeleòlegs

I ara… castells a 30 metres sota terra

S’han fet castells al capdamunt dels gratacels de Nova York, dins la piscina olímpica dels Mundials de Natació, a l’estany de Banyoles… I, ara, també se n’han fet a 30 metres sota terra. Els Castellers del Poble Sec van alçar aquest cap de setmana un pilar dins l’Avenc d’en Roca, a tocar de Vallirana (el Baix Llobregat), en el marc dels actes de celebració del seu 15è. aniversari

Conjuntament amb el Grup d’Espeleologia de Badalona, els bandarres es van endinsar a l’interior dels més de 30 metres de l’avenc per alçar-hi “un pilar bandarra de mineralitat calcària, en una estalagmita castellera blau cel”.

Si bé és cert que ja s’havien fet d’altres castells a l’interior de coves i avencs, aquest és “un dels pilars realitzats a més profunditat”, asseguren des de la colla, els membres de la qual van haver de superar els dos trams de descens vertical directe de la cavitat, de de tretze i dinou metres. L’any 1994, de fet, els Minyons de Terrassa ja va descarregar un vano de quatre i un pilar de cinc a l’Avenc del Llest, al parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.